Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

marți, 10 ianuarie 2012

Talie de "viespe"



Zona mijlocie a corpului este una din regiunile in care grasimea se depoziteaza usor: nu inseamna insa ca trebuie sa renuntati la dorinta de a avea un abdomen suplu si puternic.


Acest tel poate fi atins daca aveti o dieta saraca in grasimi, un program aerobic si cateva exercitii corecte, care se adreseaza musculaturii abdominale. Pentru foarte multe femei un abdomen slab si neted ramane doar un vis, dar problema nu trebuie privita numai din punct de vedere estetic.


Un abdomen puternic va ajuta sa va mentineti mult mai usor pozitia verticala, contribuid semnificativ la reducerea durerilor lombare si la cresterea fortei intregului organism.


Principalul muschi al abdomenului - muschiul drept abdominal - este lung si plat, intinzandu-se pe aproape toata lungimea trunchiului, de la nivelul sternului pana la simfiza pubiana. In regiunea superioara este de aproape trei ori mai lat decat in regiunea inferioara. Exercitiul pe care vi-l propunem - ridicarea bazinului - este adresat in special regiunii inferioare a acestui muschi.


Este unul din putinele exercitii care sunt cu adevarat eficace pentru regiunea abdominala inferioara. O idee foarte raspandita, dar gresita, este ca ridicarea picioarelor si flexia bazinului pe trunchi, tinand picioarele intinse sau indoite, reprezinta un exercitiu util pentru musculatura abdominala inferioara. Adevarul este ca acest exercitiu se adreseaza mai ales muschilor flexori ai bazinului, care in general nu au nevoie de tonifiere. De fapt, supradezvoltarea muschilor flexori ai bazinului, mai ales daca e asociata cu o musculatura abdominala slabita, poate accentua curbura spinarii la nivelul lombar, ceea ce poate provoca durere sau accidente. Atunci cand ridicarea bazinului este efectuata corect, muschii flexori ai bazinului vor reveni la starea lor normala, iar fibrele muschiului drept abdominal vor fi fortifiate.


In acest exercitiu, bazinul este situat mai sus decat capul, ceea ce permite un control permanent al miscarilor, precum si concentrarea asupra muschilor abdominali. Forta de gravitatie va va ajuta foarte mult, mai ales daca regiunea inferioara a abdomenului este slabita.


Daca ati suferit de hipertensiune sau dureri lombare, e bine ca inainte de inceperea antrenamentului sa faceti un control medical, deoarece pozitia cu capul pe un plan inferior bazinului poate accentua aceste probleme.


Daca nu dispuneti de o bancheta reglabila, ridicati unul din capetele banchetei astfel incat sa formeze cu solul un unghi de 45 grade. Intindeti-va pe bancheta cu fata in sus, plasand piciorele la capatul mai ridicat si umerii la capatul mai coborat. Coloana vertebrala trebuie sa fie relaxata si incercati ca tot spatele sa atinga banca.


Indoiti-va coatele si prindeti cu ambele maini capatul terminal al banchetei, deasupra capului. Ridicati picioarele de pe banca si apoi indoiti-le, astfel incat genunchii sa formeze cu bazinul un unghi de 90-110 grade. Gambele trebuie sa fie paralel cu podeaua. tinand calcaiele apropiate, rasuciti usor picioarele spre exterior, pentru a obtine o pozitie confortabila a picioarelor.


Indoiti coloana vertebrala astfel incat coccisul, regiunea vertebrala si fesele sa se ridice de pe banca. in timpul miscarii, expirati incet pe nas sau pe gura pentru a permite o contractie mai buna a muschilor abdominali. Cand ajungeti in punctul maxim al miscarii, mentineti pozitia pentru doua secunde apoi reveniti incet, inspirand, la pozitia de plecare.


Nu incercati sa faceti exercitiul ruland bazinul spre piept sau ajutandu-va cu mainile, fapt ce ar usura efectul exercitiului. E foarte important sa aveti picioarele relaxate, astfel incat miscarea de ridicare sa inceapa de la nivelul bazinului. Atunci cand exercitiul este executat corect, veti simti cum se contracta muschii din regiunea inferioara a abdomenului.


Atunci cand reusiti sa executati un set cu 12-15 repetari corecte, puteti creste gradul de dificultate a exercitiului. Pentru aceasta reduceti inclinarea bancii, facand-o aproape orizontala. Daca vreti ca efectul sa fie maxim, folositi inclinarea inversa, astfel incat capul sa fie situat mai sus decat bazinul.


Practicat corect si regulat, acest exercitiu va va mentine o silueta supla si tinereasca, iar asociat cu alte exercitii permite obtinerea unei forme fizice maxime.




sursa: seductiatrupului.ro





Îngroşarea taliei creşte riscul de cancer intestinal

Chiar dacă te-ai îngrăşat doar în talie nu înseamnă că eşti la adăpost de afecţiuni tipice persoanelor „cu greutate”. Unul dintre pericole este cancerul intestinal.

Avertizarea vine din partea cercetătorilor de la Centrul Imperial din Londra. Studiul făcut de ei recent confirmă faptul că grăsimea în exces, chiar şi numai cea din talie , poate provoca boli grave, între care şi cancerul.

Se pare că fiecare centimetru în plus poate creşte cu trei procente riscul de a face cancer intestinal. De aceea, specialiştii atrag atenţia importanţei pe care o are gimnastica pentru a scăpa de grăsimea în exces sau pentru a te menţine în formă .


Sursa: clicksanatate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu