Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

luni, 19 decembrie 2011

Probioticele - bacteriile intestinale "prietenoase"



Bacteriile intestinale "prietenoase" dintre care Acidophillus, bifidobacteriile si alte specii de bacterii clasificate ca probiotice (Lactococcus, Lactobacillus, Leuconostoc, Streptococcus) au un rol important in mentinerea sanatatii florei tubului digestiv, fiind chiar esentiale pentru functionarea intregului organism. Diferitele bacterii populeaza predominant fie flora gastrica, ori a intestinului subtire (Acidophillus), fie pe cea a colonului (bifidobacteriile), insa actiunea lor se realizeaza conjugat, pastrand echilibrul florei intestinale.


Care sunt sursele de probiotice?


Suplimentarea florei intestinale cu probiotice se realizeaza prin administrarea preparatelor alimentare bogate in prebiotice (nutrienti ce asigura necesarul de probiotice sau stimuleaza proliferarea intestinala a bacteriilor probiotice):


- Iaurtul proaspat obtinut din lapte nepasteurizat (stim ca pasteurizarea laptelui distruge bacteriile de fermentatie);
- Kefirul si smantana fermentata natural - din lapte nepasteurizat;
- Produse de fermentatie naturala, fara adaos de otet: muraturi, varza acra, bors;
- Ceapa, prazul, usturoiul;
- Branza cu mucegaiuri "nobile";
- Alge: spirulina, chlorella;
- Drojdia de bere;
- Cereale integrale: hrisca (hidratata, nepreparata termic);
- Produse de soia fermentata;
- Sucuri din fructe fermentate (mustul de struguri, vinul);
- Kombucha: bautura rezultata din fermentatia ciupercii.


Care sunt beneficiile probioticelor?


1. Sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului imun - probioticele stimuleaza imunitatea intestinala, care e responsabila de 70% din capacitatea de aparare a organismului;
2. Stau la baza sintezei anumitor vitamine dintre care cele din din grupul B (in special B1, B6, B12) vitamina K, acid folic, stimuleaza formarea lactazei, a altor fermenti digestivi si a substantelor antibiotice naturale (acidophilina, hidrogen- peroxid si acid lactic);
3. Stimuleaza absorbtia nutrientilor rezultati in urma digestiei alimentare - administrarea de preparate de fermentatie bogate in probiotice, stimuleaza absorbtia calciului si vitaminelor, la nivel intestinal dar si activitatea digestiva, in general;
4. Impiedica dezvoltarea ciupercilor (de tipul Candida) a parazitilor intestinali sau a altor bacterii intestinale nocive (de tipul shigella, salmonella, E. coli) - acest lucru se realizeaza prin stimularea imunitatii la nivel intestinal si cresterea aciditatii mucoasei intestinale, impiedicand astfel atat dezvoltarea microorganismelor, precum si patrunderea lor din intestin in fluxul sanguin.
5. Efect detoxifiant asupra intregului organism, prin imbunatatirea tranzitului intestinal si eliminarea toxinelor reziduale.
6. Indeparteaza efectele nedorite ale antibioticelor asupra florei intestinale - tratamentul cu antibiotice distruge o parte din aceste bacterii "bune" prezente in intestin, iar administrarea de bacterii probiotice, ajuta la repopularea intestinului cu bacterii "prietenoase".
7. Scade susceptibilitatea la alergii si infectii respiratorii recidivante, prin efectul de modulare imuna pe care il realizeaza; eficiente in dermatitiele alergice ori eczeme. Amelioreaza simptomatologia artritica prin reducerea fenomenelor inflamatorii articulare; 
8. Indeparteaza mirosul neplacut al gurii (halena) datorat lipsei eliminarii corespunzatoare a scaunului si a produsilor toxici din organism.
9. Inlatura atat diareea cat si constipatia - prin echilibrarea tranzitului intestinal.


In ce afectiuni se recomanda?


Probioticele se recomanda pentru o gama larga de afectiuni si probleme, dar si pentru mentinerea sanatatii mucoasei digestive. Pot fi recomandate in caz de flatulenta, colon iritabil, afectiuni tumorale, boli inflamatorii intestinale (colite, enterite) candidoza digestiva, alergii (rinita alergica, astm bronsic), dermatita atopica, eczema, diaree sau constipatie cronica, artrite, boli autoimune, hipercolesterolemie, hepatita, anemie, deficit vitamina de B12, dispepsii gastrice, infectii urinare si genitale recidivante, diabet zaharat, acnee, stress si oboseala cronica.


Cum se utilizeaza?


- Se utilizeaza sub forma alimentelor probiotice (care stimuleaza dezvoltarea intestinala a bacteriilor probiotice);
- Capsule ori tablete ce contin diverse combinatii de probiotice (se evita cele ce contin zahar sau glucoza, intrucat ele inhiba dezvoltarea probiotocelor in intestin).


Probioticele au efecte secundare?


- Cresterea flatulentei, poate fi un efect secundar minor, aparut in primele zile de administrare, proces ce se stopeaza odata ce intestinal s-a obisnuit cu noile bacterii.
- Pacientii aflati sub tratament cu insulina, au restrictii in utilizarea probioticelor de aceea de recomanda doar la recomandarea medicului.
- Bolnavii de pancreatita, nu vor folosi acest produs decat cu recomandare medicala, intrucat s-au raportat cazuri de agravare a bolii.
- Pacientii cu intoleranta la produsele lactate, vor consuma alte surse probiotice in afara lactatelor.




sursa: terapieholistica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu