Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

joi, 15 decembrie 2011

Stresul ingrasa?



Stresul este de doua feluri: primar si cronic. Stresul primar are durata scurta, il simtiti in situatii in care va grabiti sa prindeti un mijloc de transport sau de pericol. Pe cealalta parte se afla stresul cronic. Acest stres este continuu, de durata si poate sa fie rezultatul unor slujbe nesatisfacatoare sau al unui mediu familial suparator (dezagreabil).
Initial ambele tipuri de stres cauzeaza eliberarea de adrenalina si cortizon. Adrenalina creste rata pulsului si accelereaza tensiune arteriala. Scade pofta de mancare cauzand trecerea sangelui din stomac catre masa musculara si creier. Din aceasta cauza nu va ganditi la mancare in timp ce va grabiti sa prindeti tramvaiul sau cand fugit dupa caine prin parc.
Cortizonul anunta muschii si celulele de grasime sa elibereze carbohidrati si grasime pentru energie rapida. Daca stresul este primar atunci acest episod se termina si corpul se intoarce la starea normala in cateva minute. Trebuie sa fiti atent, daca dupa o ora tanjiti dupa alimente ce contin grasime si carbohidrati, corpul dumneavoastra vrea sa puna la loc rezervele de grasime. Acelasi lucru se intampla si dupa ce faceti exercitii sportive. Imediat dupa ce terminati nu va e foame dar dupa o ora si chiar mai tarziu va simtiti lihnit de foame.
Pofta de mancare rezultata din stres primar este temporara, totusi daca stresul este cronic o sa continuati sa epuizati cortizonul si pofta de mancare sa ramana constanta. Din nefericire, in timp ce va confruntati cu stresul cronic o sa luati in greutate mai ales in zona abdominala. Ca rezultat al faptului ca ficatul este aproape de abdomen cresterile din cortizon tind sa se tranforme in grasime acolo unde caloriile sunt metabolizate. Zona abdominala este una din cele mai periculoase zone ale corpului din cazua depunerilor de grasime. Persoanele care au exces de grasime in zona aceasta sunt predispusi la boli de inima, tensiune arteriala crescuta, infarct, diabet, cancer.
Stresul este o consecinta inevitabila a vietii contemporane. Totusi, daca nu putem elimina total stresul din viata noastra, putem macar sa-i compensam efectele asupra corpului.




Strategii contra stresului


Urmatoarele strategii sunt furnizate pentru a va ajuta in acceptarea, intelegerea si reducerea stresului zilnic. Exersand aceste strategii veti putea face diferenta intre atitudinea eficienta si cea daunatoare.
1. Exercitii. Prima strategie pentru combaterea stresului este fara nici o indoiala practicarea sportului. Practic oricine a citit sau a auzit ca persoanele care fac sport frecvent sunt mai putin stresate decat sedentarii. Acest lucru este adevarat, multe studii medicale arata ca atunci cand facem exercitii fizice corpul nostru elibereaza endorfina, hormoni datorita carora ne simtim linistiti, dandu-ne o senzatie de bunastare. Sportul este foarte bun pentru eliberarea de tensiune si ne pregateste pentru efectele fizice ale stresului.
2. Alimentatia corecta. Nu va infometati. Trecerea peste mesele zilnice nu face decat sa sporeasca pofta de mancare. Mancati produse bogate in proteine. Alimentele pe care le consumati s-ar putea sa agraveze, declanseze sau sa impedice corpul sa raspunda la stresul fizic. Pauzele pentru masa sunt o metoda pentru mentinerea sanatatii si a rezistentiei la stres.
3. Rasul. Un copil de 7 ani rade de 600 de ori intr-o perioada de 24 de ore. Din nefericire dupa varsta de 35 de ani, un adult rade doar de 6-8 ori pe zi. Unul din cele mai sanatoase antidoturi pentru stres este rasul. Cand radem transferul de sange catre creier creste, endorfinele sunt eliberate si scad hormonii de stres.
4. Furia. Cea mai distrugatoare trasatura de personalitate asociata cu stresul care ataca inima este furia. O tehnica buna este sa ne autocontrolam. Cand sunteti nervosi in legatura cu ceva intrebati-va: "Ce incerc sa controlez?" si apoi incercati sa acceptati ca nu puteti sa controlati rezultatul unei probleme, actiunile altei persoane.
5. Somnul. Lipsa odihnei va da stari de indispozitie, suparare si sensibilitate la boli si la stresul zilnic, va incetineste metabolismul si s-ar putea sa luati in greutate.
6. Jurnal personal. Tininand un jurnal zilnic unde sa scrieti ceea ce simtiti poate sa va ajute in eliberarea de stresul emotional. Jurnalul este indeosebi ajutator pentru cei care nu pot sa vorbeasca cu alte persoane despre problemele lor. Intr-un studiu elaborat de psihologul James W. Pennebaker de la Universitatea Southern Methodist participantii au scris timp de 20 de minute pe zi timp de 4 zile despre problemelele sau sentimentele care le cauzau stres. Participantii si-au imbunatatit sanatatea mentala si au devenit mai capabili in a infrunta stresul.
7. Alcool. Bineinteles ca este relaxant sa te bucuri de un pahar de vin dupa o zi incordata la munca, dar caloriile se adauga. O bere are aproximativ 100 de calorii, un cocktail cel putin 300. Alcoolul compromite somnul lasandu-va ametit (si vulnerabil la stresul legat de mancare) a doua zi. Consumati cat mai putin alcool posbil, ideal este sa renuntati definitiv.




Solutii anti stres


Stresul apare sub toate formele si marimile, a devenit atat de universal incat pare sa afecteze orice si pe oricine. Toata lumea pare sa resimta stresul intr-un anumit fel, dar simtindu-va disperat si neajutorat nu ajuta decat la intensificarea efectelor stresului. 
Ce putem face? In primul rand inainte sa va simtiti stresat puteti sa faceti un plan. Gasiti o activitate care va abate de la rutina zilnica. Chiar daca e o baie de seara, o plimbare la pranz sau o jumatate de ora de yoga dimineata, faceti aceste schimbari in viata dumneavostra. E putin probabil ca stresul cronic sa se instaleze daca faceti aceste "evadari".




Mentinerea controlului


Poate ati auzit spunandu-se: "Daca simti ca pierzi controlul respira adanc si numara pana la 10"
Invatand sa va relaxati, scapati de furie, incurajati-va, adaptati-va mediul in care traiti, luati-va un caine de companie, o vacanta, prioritatea lucrurilor pe care trebuie sa le faceti, hobby-urile si incarcarea cu o atitudine pozitiva despre sine, sunt lucrurile esentiale pentru depasirea momentelor de stres.


Sursa: armonianaturii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu