Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

luni, 19 decembrie 2011

Rolul magneziului in organism


Cuvantul "magneziu" provine de la numele orasului grecesc Magnesia, in apropierea caruia existau mari zacaminte de carbonat de magneziu. Magneziul este prezent in apa de mare, in anumite ape minerale, in vegetale si in tot regnul animal. In corpul uman se gasesc aproximativ 30 g de magneziu; cea mai mare parte se gaseste in schelet, sub forma de saruri de calciu si de fosfor. 


Desi in corp este mai putin abundent decat sodiul, potasiul si calciul, rolul magneziului in organism este foarte important, magneziul intervenind in mai mult de 300 de reactii enzimatice in organism (in metabolismul glucidic, lipidic si protidic). Printre celelalte roluri ale sale enumeram:


• Are rol in relaxarea musculara. Magneziul este un relaxant, un euforizant si un tranchilizant natural. Regleaza echilibrul nervos (rol antistres).


• Magneziul are rol in protectia organismului la frig, traumatisme, interventii chirurgicale.


• In cadrul tesutului osos, magneziul, in combinatie cu calciul si fosforul, realizeaza structura de rezistenta a scheletului si dintilor si asigura o buna asimilare a vitaminei D, care intervine in dinamica metabolismului osos.


• La nivelul sistemului neuroendocrin, o mare parte din hormonii elaborati de organism isi desfasoara activitatea specifica numai in prezenta magneziului (in special insulina si hormonii paratiroidieni).


• Are actiune anticoagulanta, prevenind instalarea accidentelor coronariene (infarct miocardic).


• Hematiile si leucocitele au nevoie pentru activitatea lor de magneziu; magneziul stimuleaza cresterea numarului de leucocite, daca acesta este scazut, si de asemenea stimuleaza sinteza de imunoglobuline.


• Impiedica acumularea de calciu si sodiu in peretii vasculari.


• Combate hipertensiunea arteriala, scade colesterolemia, favorizeaza somnul.


• Deficitul in magneziu, determina senzatia de nod in gat, ameteli, rinite persistente (generate de hiperactivitatea mucoasei nazale), dureri faringiene si raguseala.


Magneziul tinde sã dispara din alimentatia noastra din cauza saracirii solurilor (datorata agriculturii chimizate) si a rafinarii excesive a anumitor alimente (de exemplu, painea alba). Aceasta explicã de ce majoritatea oamenilor, doar prin alimentatie, nu asimileaza suficient magneziu in organism.


Cea mai mare parte din cantitatea de magneziu pe care o ingerãm este stocata la nivelul sistemului osos si al dintilor. Restul se afla in sange, in tesuturi si in organe (inima si creier).


Nevoia zilnica:
- in primul an de viata, nevoile zilnice de magneziu sunt de 40-70 mg si cresc progresiv, de la 100 mg la sfarsitul primului an pana la 200 mg la 10 ani;
- adolescenti: 350 mg;
- barbati: 400 mg;
- femei: 350 mg (in timpul sarcinii si alaptarii nevoile zilnice cresc la 450 mg).


Surse naturale:
- Legumele cu frunze verzi: spanac, brocoli, varza si salata sunt surse ideale de magneziu.
- Cerealele integrale (grau, porumb, orez, ovaz, secara), cereale germinate, fulgi de cereale, leguminoase (linte, fasole), fructe uscate si oleaginoase (migdale, smochine, arahide si unt de arahide), banane, soia.
- Baile cu ape termale constituie o sursa importanta de magneziu.


Observatii


    * Magneziul are nevoie pentru asimilarea sa de prezenta vitaminei B6.
    * Consumul crescut de carne impiedica asimilarea magneziului in organism.
    * Absorbtia magneziului este strans legata de cea a calciului, raportul optim in alimentatie al celor doua minerale fiind de 2 la 1.
    * Absorbtia sa este facilitata de aciditatea gastrica si este mult ingreunata de o alimentatie bogata in proteine si grasimi sau de consumul de alcool. 
    * In cazuri de stres, este foarte indicata asimilarea magneziului in organism.




sursa: terapieholistica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu