Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

joi, 15 decembrie 2011

Pierderea in greutate - un plan pe viata



O componenta esentiala a fiecarei diete este imbunatatirea controlului metabolic al fiecarui individ in parte. Pastrarea masei musculare si pierderea in greutate din masa de grasime este cheia in realizarea acestei imbunatatiri in controlul metabolismului. De fapt masa musculara este cea care dicteaza metabolismul. Persoanele care sunt supraponderale cat si cele obeze au foarte multa grasime proportional cu masa musculara, care poate sa incetineasca metabolismul cat si sa sustina rezistenta la insulina.

Un program complet include astfel atat o dieta, exercitii si chiar suplimente care va pot ajuta sa va imbunatatiti controlul asupra metabolismului.


In momentul alegerii unui program de slabit, este foarte importanta cautarea unei diete care sa pastreze integritatea masei musculare. Dietele severe, care zdruncina organismul, au ca rezultat pierderea rapida in greutate, insa aceasta pierdere se datoreaza reducerii masei musculare si a nivelului de apa din organism, si nicidecum reducerii stratului adipos. In urma unui asemenea program de slabit se va observa o castigare rapida a kilogramelor tocmai pierdute, insa in grasime si nu in masa musculara. Cel mai bun plan de urmat pentru cei care vor sa piarda cateva kilograme este un plan care sa tinteasca schimbarile dintre masa musculara si stratul de grasime din organism si care sa intensifice pierderea de grasime si nu de masa musculara.


In urma numeroaselor cercetari s-a demonstrat ca cele mai eficiente par a fi dietele cu un indice glicemic (IG) scazut. Cei care urmeaza acest tip de dieta se satura mai repede la o masa, sunt complet multumiti de ceea ce mananca, si au o buna toleranta la glucoza. Pierderea in greutate se va datora reducerii masei de grasime din organism. Din acest motiv dietele cu IG scazut previn o schimbare a metabolismului prin cresterea capacitatii de stocare a grasimii si nu arderea acesteia. Este importanta constientizarea faptului ca aceasta nu este doar o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati. Conferind acelasi nivel de importanta tuturor carbohidratilor, da voie celor care urmeaza acest tip de dieta sa consume si carbohidrati cu IG ridicat.


Cei care urmeaza o dieta cu IG scazut pot consuma carbohidrati precum: fibre, fasole, linte, ovaz, cartofi, cartofi dulci dar si majoritatea fructelor precum mere, portocale si grapefruit care sunt foarte bogate in pectine si au un IG scazut spre moderat.


Doar eliminarea carbohidratilor din alimentatie nu reprezinta un program eficient de slabit; doar reducand numarul de calorii nu faceti altceva decat sa pierdeti din masa musculara si nicidecum din stratul de grasime. De asemenea, cercetarile au aratat ca reducand numarul de calorii va scadea si consumul de energie cu 10%, chiar 15%.


Organismul nu stie ca atunci cand reducem numarul de calorii dorim sa pierdem din greutate. Ca urmare actioneaza defensiv reducand indicele metabolic pentru a stoca cat mai multa hrana. Asa se explica faptul ca in dietele severe se observa o incetinire a metabolismului.


Cu alte cuvinte, restrictionarea numarului de calorii din alimentatie nu asigura in mod obligatoriu si o eliminare completa a alimentelor cu IG ridicat. Acestea pot produce o schimbare a metabolismului care va stoca proteine, grasimi si carbohidrati in loc sa ajute la oxidarea acestora. De asemenea, dieta cu IG scazut poate imbunatati rezistenta la insulina si scade riscul bolilor coronariene. Spre deosebire de alte diete, aceasta poate fi urmata la nesfarsit, devenind un stil de viata.


Este insa foarte importanta incorporarea in aceast program si a exercitiilor fizice. Mersul pe jos sau pe bicicleta, dansul, gimnastica aerobica sau orice alta forma de miscare sunt obligatorii. Pentru inceput, exercitiile fizice vor fi facute de 3 ori pe saptamana cate 10 minute, ajungandu-se la 30-45 minute de 3 pana la 5 ori pe saptamana.


De retinut ca masa musculara comanda metabolismul, pe cand masa de grasime il incetineste. Mentinerea sau imbunatatirea (dupa caz) a masei musculare poate avea efecte pozitive importante asupra metabolismului.


O modalitate extrem de eficienta si totodata complexa de purificare a organismului si echilibrare a metabolismului este si Regimul nr.7 al dr. Oshawa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu