Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

vineri, 3 februarie 2012

Regimul nr.7 al dr. Oshawa



Este cel mai sever, dar totodata si cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa, avand insa o eficacitate maxima in toate bolile produse de excesul energiei yin si permitand totodata o echilibrare rapida a fiintei din punct de vedere energetic (yin - yang).


Regimul prevede ca pe o durata de zece zile sa se consume exclusiv cereale: grau, orez, mei si hrisca, in orice combinatie sau proportie dorim, fierte sau coapte. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (in grupe de cate 10 zile) cu o pauza de una pana la cinci zile intre doua astfel de grupe, timp in care se pot consuma si alte alimente, de preferinta tot yang, pana cand se obtine efectul dorit.


Actiunea lui este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (nadis/meridiane) sunt curatate de multe impuritati si de depunerile subtile de kapha dosha (flegma), ceea ce ingreuna circulatia energiei in corp. Aceasta purificare generala are drept efect imediat o limpezire si claritate considerabila a mintii; digestia devine mai buna, secretiile hormonale sunt reglate, iar tenul devine curat si luminos. Ochii sunt stralucitori si fiinta simte o inexplicabila forta si pofta de viata, straine ei pana atunci.


Este posibil ca la un astfel de prim regim sa apara, la unii, reactii fiziologice mai violente sau neplacute, datorate in special unei purificari intensive si a unei dezintoxicari masive a corpului. Continuand insa cu tenacitate, aceste aspecte neplacute vor dispare destul de repede, ele cedand locul unei cu totul alte conditii trupesti si chiar unui metabolism diferit, mult imbunatatit. Chiar si cei sanatosi ar trebui sa recurga la cel putin doua astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an, pentru o reimprospatare si o purificare generala a organismului.


Atragem atentia inca o data ca in acest regim nu trebuie sa se consume decat: grau, orez, mei si hrisca (fierte in apa sau coapte, cu putina sare) si absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa pura de izvor sau apa plata din comert, si numai in cazuri exceptionale ceai de busuioc sau ceai negru.


Retete


In acest sens, oferim in continuare cateva sugestii de retete:


1. Grau copt
Se spala foarte bine graul si se pune in tigaie cu sare si apa, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc tare pana se evapora apa, dupa care se amesteca continuu. Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant si nu tare. Se coace pana cand graul isi schimba usor culoarea si este usor de mestecat. Ideal intr-un astfel de caz este folosirea unei tigai de teflon sau a unui ceaun de fonta.


2. Hrisca si mei copt
Se procedeaza analog, cu precizarea ca trebuie coapte fara a fi umezite in prealabil.


3. Supa de orez cu galuste de grau
Dintr-o cantitate mica de faina de grau integral, apa si sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtite) si se lasa la muiat 15-25 minute. 
Din aceasta se fac galustele de marime mica, care se pun in apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau faina de orez.


4. Terci de grau si orez
Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste se toarna, in ploaie, faina din grau integral si faina de orez, pana obtineti consistenta dorita.
Atentie! Si graul si orezul se umfla la fiert, astfel incat va trebui sa lasati compozitia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.


5. Turtite din grau
Se macina fin graul (cu ajutorul unei rasnite mecanice sau electrice), pana devine ca o faina. Se face o coca din apa, sare si faina de grau complet obtinuta anterior. Se lasa circa 2 ore la muiat, dupa care se fac turtite care se coc in tigaie, fara ulei, la foc mic. Se recomanda ca turtitele sa fie cat mai subtiri. 
Se procedeaza analog pentru hrisca.
De asemenea, se pot face turtite si din amestecul fainii de grau cu faina de hrisca. Se pot face si din faina de grau complet in care se incorporeaza cateva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale in acest caz.




Sugeram si urmatoarele combinatii: orz fiert cu faina de grau copt, mei sau hrisca coapte, grau fiert cu faina de orez copt si hrisca fiarta cu faina de hrisca sau grau. Evident, insa, ca cea mai mare eficacitate o au atunci cand sunt crude, garul si hrisca fiind excelente, pentru cei cu o dantura sanatoasa.


Sursa: armonianaturii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu