Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

Masajul pentru slabire




Excesul ponderal nu are numai un aspect neplăcut şi inestetic dar are şi repercusiuni nefaste asupra întregului organism. Acest exces este dat de un surplus de strat adipos care nu se limitează la depunerea în ţesutul subcutanat ci şi pe unele organe şi vase de sânge. Acest exces se răspândeşte aproape uniform pe tot corpul dar după conformaţia şi predispoziţia fiecăruia poate lua forme diferite asezându-se preponderent pe abdomen, fese, coapse şi uneori pe braţe.

Acest exces ponderal îl poate avea orice persoană indiferent de sex sau vârstă şi se instalează la gurmanzi, sedentari, la cei ce mănâncă incorect sau într-un ritm prea rapid.

Excesul ponderal se poate preveni prin masajele de slăbit, dar mult mai greu dacă acest exces este deja de mult instalat. Masajul de slăbit are în vedere în acest caz efectuarea şi combinarea unor manevre ale masajului suedez având efect general de slăbire. Ţelul este influenţarea metabolismului celular şi a sistemului glandular, într-un consum accelerat de calorii în scopul scăderi în greutate. De aceea, manevrele de masaj alternează, de la manevre profunde la cele superficiale, de la cele rapide la cele cu efect relaxant, viteza este susţinută, mărirea consumului de calorii se realizează cu mişcări active, pasive şi active cu rezistenţă.

  Masajul de slăbit işi propune:
  • o imbunătăţire a circulaţiei sângelui pentru o mai bună hrănire a organismului
  • o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor de ardere de la nivelul fiecărei celule
  • o imbunătăţire a circulaţiei limfatice pentru a produce o drenare susţinută
Efectele acestui tip de masaj sunt imbunătăţite de cremele şi uleiurile folosite, de dieta şi un regim alimentar adecvat.

Frecvenţa şi numărul de şedinţe de masaj se stabilesc în funcţie de excesul ponderal al persoanei căreia i se adresează.

Cum vine primavara, dispozitia noastra se schimba, se schimba si garderoba si vrem sa aratam si sa ne simtim cît mai bine. Unii isi cumpara bicicleta si profita de fiecare weekend ca sa faca miscare în aer liber, altii prefera sa mearga la sala de aerobic de cîteva ori pe saptamîna sau sa tina cure de slabire pentru a-si recapata silueta.
Ceea ce multi ignora sau nu stiu, pur si simplu, este ca exercitiile fizice sau dieta alimentara pot deveni mai eficace daca sînt insotite de masaj.
De altfel, nu de putine ori am întîlnit sfaturi care spun ca este mai eficient sa combini cura de slabire cu masajul sau sauna pentru a capata un tonus muscular mai bun si o tinuta de invidiat.

Cit de util este masajul
Masajul este foarte des folosit de sportivi în curele de recuperare si se recomanda oricui, mai ales daca este asociat cu exercitiile fizice.
Daca pe lînga exercitiile pe care le facesi veti apela si la un maseur, veti descoperi ca muschii devin mai flexibili si mai puternici fara însa a fi încordati tot timpul sau fara a simti tensiune în muschii pe care îi solicitati în timpul antrenamentelor. Pe lînga aceasta, veti obsera ca puteti prelungi durata exercitiilor fizice pentru ca muschii raspund mai bine, fiind mai bine oxigenati.
Nu numai muschii au de cîstigat în urma masajului, ci si tendoanele. Prin combinarea exercitiilor de aerobica sau de la sala de fitness cu masaj, tendoanele castiga în elasticitate si astfel riscul accidentarii scade simtitor.
În plus, conditia fizica pe care mizati atunci cand recurgeti la dieta sau exercitii se va îmbunatati simtitor, iar aceasta se va face simtita în întreaga activitate, acasa, la serviciu sau la cumparaturi.
În cazul curelor de slabire se recomanda, in mod special, masajul
În cazul curelor de slabire se recomanda masajul chiar daca, sau mai ales daca, acestea nu sînt asociate cu un program de exercitii.
Pe masura ce scade greutatea, corpul pierde din tesutul gras, dar se întîmpla ca si muschii sa se deshidrateze si sa îsi piarda din suplete.
O data ce apelati la masaj, muschii îsi recapata tonusul iar silueta se defineste, capatînd un aspect mult mai tineresc.
Pe lînga efectul pe care îl are asupra aspectului corpului, masajul este si un excelent aliat în lupta cu stresul.
Cum în perioadele de dieta restrictiva este stiut ca anxietatea creste, masajul actioneaza si pe latura reechilibrarii psihice si restabilirii încrederii de sine.

Despre kilogramele in plus

Nu cautati solutii magice pentru a scapa de kilogramele in plus! Secretele pierderii de kilograme sunt mult mai simple decat ati fi tentati sa credeti; doar ca ele trebuie aplicate corect si prudent.
Excedentul de greutate aproape ca a ajuns o problema generala pentru majoritatea populatiei de peste patruzeci de ani. Din pacate, in zilele noastre, obezitatea poate aparea inca din copilarie. Acest lucru poate fi atribuit obiceiurilor alimentare si de viata defectuoase intr-o masura mai mare decat zestrei genetice. In general, persoanele supraponderale incearca sa gaseasca scuze pentru excedentul de kilograme. Pe de alta parte, doar cei care nu au probleme cu greutatea sustin ca nu este o mare filozofie sa slabesti: trebuie doar sa consumi mai putine calorii decat arzi. Din pacate, nici unii si nici altii nu sunt aproape de adevar: de multe ori se poate evita ingrasarea, insa a slabi este cu mult mai dificil decat se spune!
Pierderea de kilograme poate fi o sarcina dificila si obositoare. In medie, 95 din 100 de adepti ai dietelor de slabire esueaza, indiferent de tipul dietei alese. Ei esueaza in aceasta incercare pentru ca ignora regulile de baza ale psihicului uman care controleaza practic toate procesele constiente si inconstiente din organismul uman. Concret, atunci cand urmam o dieta stricta - ceea ce inseamna ca reducem drastic aportul de alimente pentru o perioada de peste trei zile consecutive - organismul nostru interpreteaza aceste modificari ca pe un semnal de infometare si, automat, ne incetineste metabolismul, cu scopul de a reusi sa economiseasca si sa depoziteze cat mai multe grasimi posibil. Acest fenomen face ca eficienta procesului de slabire sa scada considerabil.

Similar, cand renuntam la dieta, metabolismul nostru a devenit deja atat de lent, incat chiar daca noi consumam doar jumatate din cuantumul de alimente considerat initial necesar si suficient (la vremea de dinainte de a incepe dieta), tot vom incepe sa castigam in greutate, arderile ne mai avand loc la frecventa si intensitatea considerate intial normale. Pe scurt, majoritatea dietelor pentru slabit sunt construite pe un mecanism defectuos care are ca rezultat o rata de succes descurajant de scazuta.
O alta problema comuna consta in fixarea unui tel nerealizabil. De exemplu, te infometezi pentru a obtine o silueta ce este imposibil de atins - mai ales intr-un timp scurt - tinand cont de fondul tau genetic. Dezamagirea ar putea incetini bine sau chiar stopa procesul de slabire. De aceea, este important sa ne acceptam fondul de baza si sa realizam ca nu toata lumea poate arata ca un manechin.

Atunci care este solutia ?

Sa incepem prin a aminti faptul ca, dupa ultimele rezultate stiintifice, obezitatea nu este un efect exclusiv al exceselor alimentare. Acest fapt este sustinut de cercetatorul francez Dr. Pierre Nys care crede ca principala cauza a predispozitiei la obezitate este legata de perturbarea din exterior a echilibrului (homeostaziei) din organismul nostru. Cu alte cuvinte, perturbarile ce intervin in starea generala de echilibru combinate cu metabolismul si reactia la mediu a organismului nostru duc de multe ori la obezitate.
Dr. Nys a identificat trei tipuri diferite predispuse la ingrasare, si anume: tipul insulinic, leptinic si tipul stres, precum si amestecul acestora. In opinia acestuia, reactia organismului la perturbarea din exterior a echilibrului nostru depinde de tipul in care ne incadram.
La "Tipul Insulinic" problema se prezinta in felul urmator... Se stie ca nivelul glucozei ("zaharului") din sange defineste glicemia. Glucoza provine din digestia alimentelor. Pentru a putea patrunde in celule unde este folosita drept combustibil, glucoza are nevoie de insulina, un hormon secretat de pancreas. Organismul de tip insulinic nu prezinta un raport corespunzator intre rata necesara de utilizare a glucidelor si productia de insulina - adica tesuturile nu nu sunt destul de sensibile la insulina. Aceasta rezistenta la insulina a tesuturilor periferice va avea drept rezultat o supraproductie de insulina pentru o hranire satisfacatoare a tesuturilor cu glucoza. Au loc astfel treceri bruste de la o glicemie crescuta a sangelui la hipoglicemie, ceea ce face ca persoana afectata sa aiba nevoie de gustari pe tot parcursul zilei. Odata cu cresterea senzatiei de foame, acestia consuma din ce in ce mai multe alimente. Insulina stimuleaza procesul de depozitare a grasimilor si cu cat mancati mai mult, cu atat o cantitate mai mare de energie devine grasime. In acest punct, cercul magic al castigarii in greutate se inchide.
In contrast cu tipul precedent, "Tipul Leptinic" sare peste mese cu regularitate, in special peste micul dejun, si a uitat cu desavarsire gustul majoritatii retetelor delicioase. Cu toate acestea, ei nu reusesc sa slabeasca! Problema reala consta in faptul ca pe masura ce ei mananca din ce in ce mai putin, corpul lor interpreteaza situatia ca o infometare cu potential de amenintare a vietii si drept urmare nu va mai produce cantitati suficiente de leptina. Acest hormon controleaza nivelul de energie depozitata. Daca suntem supusi infometarii in mod regulat, creierul ordona prin secretia corespunzatoare a acestui hormon, consumarea de fiecare data doar a unui strict necesar pentru arderile din organism, respectiv depozitarea a ceea ce mai ramane sub forma de grasime, ca rezerva pentru potentialele situatii ulterioare de lipsa totala a hranei. Apoi genereaza senzatia de satietate si procesul se repeta la fiecare masa atat timp cat creierul considera organismul subalimentat.
Pierderea in greutate la "Tipul Stres" este posibila prin modul de viata accelerat. Cu cat indivizii de tip stres sunt mai ocupati, cu atat sistemul lor nervos si glandele lor producatoare de adrenalina devin mai solicitate. In consecinta, ei produc cantitati crescute de adrenalina si cortizol. Rezultatul consta in faptul ca senzatia de foame apare tot mai des. Creierul neprimind semnalul de „sunt satul" indica indivizilor de tipul stres sa tot mance, consumand mai multe calorii decat pot arde. Rezultatul final: obezitatea.
Bineinteles ca tipurile mixte sunt mai des intalnite decat cele pure, acestea aparand in combinatii precum: insulinic-leptinic, insulinic-stress, leptinic-stress, etc.
In combinatie cu perturbarea din exterior a organismului nostru conform celor mentionate mai sus, exista cativa factori interni esentiali cu rol in procesul de ingrasare. Acesti factori sunt: alimentatia necorespunzatoare grupei sanguine, dieta greoaie si nesanatoasa, lipsa de exercitii fizice, dezechilibrul emotional, inexistenta unei scheme naturale de tatament si combatere a obezitatii bazata pe stimularea mecanismelor proprii de repunere in forma de care organismul nostru dispune inca de la nastere.


Exercitii fizice

Exercitiile fizice regulate si activitatea fizica in general obliga organismul nostru sa arda mai multe calorii si, prin cresterea ratei metabolice provocate de acestea, pierderea in greutate continua chiar si cand ne odihnim. Exercitiile fizice regleaza nivelul glicemiei, cresc aportul energetic la nivel celular, contribuie la optimizarea starii de sanatate. Nivelurile de energie ridicate pot duce la o noua crestere a rezistentei la efort, deci la o activitate fizica mai intensa. Efectuarea unui exercitiu fizic intens, timp de 30-60 de minute, de trei ori pe saptamana, poate fi un sistem excelent de mentinere a siluetei pentru multi dintre noi. In orice caz, programul nostru de activitate fizica nu trebuie sa includa neaparat activitati intense precum joggingul vioi sau alergatul, mai ales daca suntem supraponderali si avem o conditie fizica subreda. O plimbare de lunga durata pe un deal poate fi activitatea ideala pentru multe persoane cu probleme. Dat fiind faptul ca plimbarea consuma mai putine calorii decat joggingul sau alergatul, ea ar trebui sa dureze minim 40 de minute. Alte activitati, precum urcatul scarilor, mersul pe bicicleta sau inotul ar putea da, de asemenea, rezultate excelente, atat timp cat ele sunt facute cu regularitate (preferabil zilnic), minim de trei sau de patru ori pe saptamana.

Echilibrul emotional

Atat obezitatea cat si starea aparatului locomotor si/sau a tegumentului nostru sunt - in plan subtil - indicatori ai lipsei de iubire. In cazul unui nivel ridicat al glicemiei (zahar = iubire) inseamna ca avem sentimente ascunse in adancul nostru, pe care nu reusim sa le exprimam. Foamea, scaderea glicemiei, ar trebui intelese ca scaderea nivelului de iubire. Nici un aliment fizic nu poate umple acest gol pe termen lung. Sentimentul spiritual si mental de vid poate fi redus de catre alimente doar temporar. Cu cat acest vid interior devine mai chinuitor, cu atat tanjim dupa alimente mai bogate si mai grele. Avand in vedere ca organismul nostru este proiectia starii noastre mentale si emotionale, nu ne putem amagi prin consumul de alimente usoare si adoptarea unei diete sanatoase; deprimarea, gandurile si sentimentele noastre launtrice sunt mai puternice decat par. Numai cei ce pot iubi neconditionat si au un nivel spiritual ridicat nu se amagesc daca consuma alimente cu vibratii inalte, lipsite de compusi sintetici (alimente sintetice = comportament afectat). Aceasta stare launtrica pura nu poate fi dobandita cu forta. Putem sa atingem aceasta stare doar prin ajungerea la un nivel spiritual mai inalt. Daca acest lucru nu s-a intamplat inca, nu o sa ne simtim indestulati, nu o sa redobandim echilibrul pierdut si nu o sa slabim consumand alimente pure.
In momentul de fata traim intr-o stare de nervozitate si tensiune constanta. Vremurile noastre sunt caracterizate prin folosirea de substituenti ai actiunii, precum starea de agitatie, presiunea constanta a timpului, senzualitatea intensificata, graba continua la cumparaturi, servitul obsesiv de gustari.
Fiecare aliment are un nivel vibrational specific. Astfel, alimentele pot fi grupate in concordanta cu o ierarhie. Cele mai pure sunt legumele, fructele, apa de izvor si cerealele integrale. Carnea de porc si alcoolul au cea mai joasa vibratie. Oamenii ar trebui sa consume alimente care se potrivesc cu nivelul lor spiritual. Limita dezvoltarii noastre spirituale si mentale devine evidenta cand dam buzna in bucatarie si incepem sa devoram bunatatile pe care le-am ascuns, pana acum, chiar si de noi. Acesta este punctul in care suntem, in final, sinceri cu noi insine. In acel moment, dispozitia noastra si starea sufleteasca se imbunatatesc pentru ca ne acceptam asa cum suntem.
Cei ce raman dominati de vanitate cauta un substituent al actiunii: isi provoaca voma tuturor alimentelor ingerate, aprind o tigara, beau ceva, scapa de ei insisi cautand compania cuiva sau, in cazuri extreme (asemenea multor indivizi din lumea „starurilor") recurg la droguri.
Practic, nu exista alimente ce cresc sau scad greutatea corporala. Noi nu castigam sau pierdem in greutate ca urmare efectiva a ceea ce mancam. Dupa cum spuneam, fiecare aliment are un nivel vibrational specific. Totul depinde de informatia codificata in aceste vibratii.
Daca devenim supraponderali consumand ceea ce ne place (mancand conform nivelului nostru spiritual), vina poate fi gasita, fara indoiala, in relatiile noastre sociale. Daca nu putem impaca necesitatile noastre spirituale cu traiul nostru de zi cu zi, atunci incepem sa ne refuzam aceste necesitati spirituale in mod inconstient... Incercand in plan spiritual-energetic sa ne suplinim lipsa de dragoste sau de teluri superioare in viata printr-o hiper-alimentatie, construim fizic un strat de protectie din grasimi si/sau apa pentru a ne tine la distanta de lumea care ne inconjoara.
Consumand alimente pure (verdeturi, cereale integrale, lactate) doar pentru ca am citit ca asa este bine in pofida faptului ca nu ne simtitm bine hraniti sau indestulati cu aceata alimentatie, vom percepe lipsa de vitalitate pe de o parte la nivel energetic-spiritual (prin lipsa de sinceritate si realism fata de organismul nostru), pe de alta parte la nivel fizic (unde ne apropiem prin infometarea programata de procesele de ingrasare specifice tipului leptinic). Daca nu vom incepe sa luam in greutate consumand alimente care au o calitate superioara nivelului nostru vibrational, dieta poate fi adesea insotita de tensiuni interne constante. Simtim un impuls irezistibil de a ne canaliza agresiunile ce se acumuleaza iar si iar: tipam maniati la altii, ne pierdem rabdarea, ii provocam pe cei din jur si facem miscari rapide si grosolane. Daca ne suprimam si agresivitatea, atunci apar eruptii alergice sau incepem sa avem probleme gastro-intestinale.
Consecinta propriilor noastre auto-deceptii ce tin de faptul ca ne-ar placea sa parem mai puri decat suntem intr-adevar, se numeste in limbajul comun "efect yo-yo". Acest efect exista pana in momentul in care ne decidem sa lasam in urma acele relatii de posedare si obiceiuri de a fi in care intram doar pentru a ne satisface orgoliul, din pasiune patimasa sau de convenienta. Efectul yo-yo isi are sorgintea in modul nostru de viata eronat, nu in dieta noastra. Acest lucru este valabil si pentru doua dintre cele mai puternice dereglari ale dietei: bulimia si anorexia. Infometarea pe parcursul a mai multor saptamani corespunde fazei de auto-deceptie („Sunt cu adevarat fericit!"). Organismul nostru este insa sincer tot timpul, astfel ca, atunci cand recastigam kilogramele pierdute, soseste momentul adevarului. Cedam psihic si suferim exact de lipsa sentimentelor, in timp ce corpul nostru devine supraponderal. Dat fiind faptul ca ne lipsesc sursele de fericire spirituala, autentica, recurgem cu disperare la cele artificiale, iluzorii.





Putem sa ne pastram forma ideala fara sa urmam ca ascetii diete aparent miraculoase, daca reusim sa gasim raportarile optime la noi si la cei din jur. Imaginea noastra depinde de cum ne simtim ca barbat sau femeie in propria noastra piele. Problemele de greutate rezulta aproape intotdeauna ca urmare a auto-desconsiderarii in plan constient sau inconstient.

Desi poate parea surprinzator, secretul unei siluete (ca al oricarui alt lucru in viata) nu consta in a face lucruri extraordinare, ci a face extraordinar de bine lucruri normale!

Cure de detoxifiere a organismului

Vita de vie

Se consuma zilnic, timp de trei saptamani cantitati crescande de struguri, apoi aceeasi perioada cantitati din ce in ce mai mici, pana se ajunge la cantitatea initiala. Se beau 100 de ml de suc de agurida pe zi. Se face un decoct din doua linguri de frunze la 200-250 de ml de apa, se fierbe timp de trei minute si se beau zilnic doua-trei cani, prima dimineata, iar celelalte inainte de mese. Se consuma zilnic, pe o perioada mai indelungata de timp frunze tinere. Timp de o luna, inaintea fiecarei mese, se ia cate o lingurita de apa de vie, diluata in 200 de ml de apa, in care s-au mai adaugat doua lingurite de zeama de lamaie.

Crusinul


Contribuie la eliminarea din organism a produsilor metabolici toxici prin diureza si transpiratie si asigura reglarea tranzitului intestinal prin stimularea peristaltismului colonului. Se utilizeaza scoarta bina maruntita sau transformata in pulbere. Cateva modalitati de intrebuintare ar fi: 
Se administreaza cate un varf de cutit de pulbere de doua-trei ori pe zi.
Se infuzeaza timp de 30 de minute o lingurita de planta intr-o cana de apa fierbinte, apoi se fierbe la foc domol timp de 15-20 de minute.
Decoctul - se fierbe in 250 de ml de apa timp de cinci minute, o lingurita de scoarta uscata, veche de cel putin un an, iar cand solutia s-a racit, se strecoara si se bea in doua-trei reprize pe parcursul aceleiasi zile.


Ienuparul

Aceasta planta contribuie la reducerea obezitatii prin reglarea functiei gastrice. Se foloseste infuzia, preparata dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa, lasata sa se raceasca timp de 15-20 de minute si bauta apoi cu lingura, sau tinctura, 10-15 picaturi in apa sau in ceai, de trei-patru ori pe zi, in cure de maxim o luna.

Troscotul

Se prepara infuzia simpla - una/doua lingurite/cana, timp de 10-15 minute, sau cea concentrata - patru linguri/cana - din care se beau zilnic doua - trei cani, respectiv trei linguri.

Tomatele

Pe tot parcursul verii se bea zilnic, dimineata pe nemancate, cate un pahar de suc.

Marul

Din cand in cand se consuma zilnic, fara nimic altceva cate un kilogram de mere. Se recomanda indeosebi fructele din soiul cretesc, care sunt mai acide si au un continut de zaharuri mai mic. Din fructele proaspete se poate prepara si un decoct, care se bea seara, inainte de culcare.

Consuma cat mai multe legume, fructe si oleaginoase in stare pura, netratate chimic sau termic. Pentru mai multe detalii despre raw food, vezi aici. Este necesar sa-ti schimbi stilul de viata, nu doar sa tii cure mici perioade de timp, pentu ca apoi sa te intorci la stilul vechi de a manca. Nu uita, esti ceea ce mananci. Citeste zilnic autosugestia de mai jos. Eventual scrie-o pe o foaie ca sa o ai la indemana.

"De 3 ori pe zi, dimineata, la amiaza si seara, la orele de mese iti va fi foame, adica vei trai o senzatie agreabila care te va face sa te gandesti ca: „As manca ceva cu placere”. Vei manca intr-adevar ceva cu placere, dar fara sa exagerezi prea mult. Vei avea grija sa mesteci foarte mult timp alimentele, pana cand acestea se vor transforma intr-o pasta moale, pe care o vei inghiti apoi. In acest fel o vei digera cu usurinta si nu vei mai simti niciun fel de neplacere la nivelul stomacului sau al intestinelor, nicio durere si niciun neajuns, de orice natura ar fi acesta. Asimilarea alimentelor se va face usor, iar organismul tau va profita de alimentele ingerate (doar ce considera ca fiind esential, restul eliminand pe cale naturala) transformandu-le in sange, in muschi, in energie, adica – pe scurt – in viata.
Dat fiind ca vei digera bine alimentele, functia excretiei se va desfasura normal . In fiecare dimineata, la trezire, vei simti nevoia sa iti golesti intestinele si vei obtine un rezultat bun si satisfacator, fara a mai simti vreodata nevoia de a lua vreun medicament sau vreun remediu artificial, oricare ar fi acesta."