Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

luni, 19 decembrie 2011

Alimentatia afecteaza comportamentul uman



Oamenii de stiinta au cazut de acord: "alimentatia afecteaza comportamentul uman". In urma cercetarilor intreprinse de Richard Wurtman de la Institutul de Tehnologie Massachusetts a ajuns la concluzia ca modificarile in compozitia dietei determina schimbari ale concentratiilor de neurotransmitatori sintetizati in creier si astfel influenteaza comportamentul uman.


Neurotransmitatorii sunt substante chimice care mediaza transmiterea influxului nervos de-a lungul retelelor neuronale (ex: serotonina, dopamina, noradrenalina, acetilcolina). Viteza cu care creierul sintetizeaza acesti transmitatori depinde de ritmul cu care i se furnizeaza "materia prima", reprezentata in majoritatea cazurilor de aminoacizi.


Spre exemplu, serotonina este produsa direct din triptofan, iar singura sursa pentru acest aminoacid este reprezentata de proteinele alimentare. Deficitul de triptofan se asociaza cu tulburari ale somnului si sensbilitatii dureroase, in timp ce un aport crescut de triptofan amelioreaza insomniile si scade perceptia durerii.


Dr. Bonnie Spring de la Universitatea Harvard a observat ca dupa o masa formata din glucide, indivizii testati devin mai calmi dar atentia selectiva le diminueaza. Ea a declarat: "Faptul ca putem detecta un efect dupa o singura masa este cu totul extraordinar!".


Intr-un alt studiu, dr. Alan Gelemberg de la Facultatea de Medicina din Harvard a constatat ca tirozina din alimentatie usureaza depresia cel putin la o parte din pacientii testati. Rezultatele tuturor acestor studii converg catre ceea ce afirma de mii de ani filosofia Upanishadelor (scrieri sacre hinduse): mintea este alcatuita din particule foarte fine ce provin din hrana noastra zilnica.


"Mancarea pe care o servim se transforma pe cai diferite: cea mai grosiera parte a ei devine reziduu, partea de densitate medie se transforma in constituent corporal, iar partea cea mai fina alimenteaza mintea" (Chandogya Upanishad, VI, 5, 1). Este remarcabil faptul ca revelatiile inteleptilor hindusi cuprind adevaruri "moleculare" verificate astazi, dupa atatea milenii, in laboratoarele de biochimie!




sursa: amnro.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu