Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

marți, 24 ianuarie 2012

Slăbeşte inteligent



Uneori, când vrei sa găseşti soluţiile cele mai bune pentru ca sa slăbeşti, trebuie sa acorzi o atenţie deosebita factorului emoţional. Poţi găsi confortul pe care ti-l doreşti in mâncare – conştient sau inconştient – când te confrunţi cu probleme dificile, stres sau când pur si simplu vrei sa-ti găseşti o ocupaţie.  

Dar mâncatul din motive emoţionale iţi sabotează orice efort de a-ti reduce greutatea; iţi da ocazia sa mănânci prea mult, in special mâncăruri cu multe calorii, dulciuri, grăsimi. Vestea buna este ca poţi invita care sunt paşii pentru a-ti recapta controlul asupra obiceiurilor de a manca si a-ti atinge obiectivele pe care ti le-ai propus privind greutatea ta.



Conexiunea dintre starea sufleteasca, mâncare si slăbit

Mâncatul emoţional este calea prin care suprimam emoţiile negative precum stresul, mania, frica, plictiseala, supărarea sau singurătatea. De asemenea, diferite evenimente din viata noastră pot sa ne conducă la mâncat emoţional si sa blocheze eforturile noastre de a slabi. Aceste evenimente pot fi: şomaj, probleme financiare, probleme de sănătate, conflicte in relaţiile cu ceilalţi, stresul de la locul de munca, vremea urata, oboseala.
  




Pe de alta parte, sunt oameni care in fata unor emoţii puternice mananca mai putin dar care pot manca, in schimb, ca o forma de distractie, ceea ce ii conduce sa manance rapid si mult, ce le place, dar sa nu obtina nici o bucurie din asta. Mai mult, desi constientizeaza acest lucru, nu se pot opri din acest tip de distractie.



Indiferent de emotiile care te determina sa mananci prea mult, rezultatul este acelasi. Si pentru ca observi ca mananci prea mult, incepi sa te simti vinovat, te certi pentru ca ai incalcat promisiunea de a manca mai putin, te simti rau pentru ca te certi si...mananci si mai mult.

Pentru a te ajuta sa te opresti din mancatul pe fond emotional, poti incerca aceste trucuri: 


Domoleste-ti stresul. Daca stresul contribuie la mancatul emotional, incearca diferite tehnici de control al stresului precum yoga, meditatia sau relaxarea.

Verifica motivul pentru care mananci. Atunci cand ai un impuls de a manca, intreaba-te care este motivul pentru care mananci: iti este cu adevarat foame sau nu ? Daca nu iti este foame cu adevarat, respira de cateva ori adanc pana cand se potoleste impulsul de a manca.

Tine un jurnal cu ceea ce mananci zilnic. Scrie intr-un jurnal, ce mananci, cat de mult mananci, cand manaci, cum te simti cand mananci si cat de mult iti este foame. Cu timpul vei observa anumite obisnuinte care iti vor evidentia conexiunea dintre starea sufleteasca si mancare.

Obtine suport din partea celorlalti. Daca observi ca manaci din motive emotionale, cere ajutor familiei sau prietenilor sau alatura-te unui grup suport.

Lupta cu plictiseala. In loc sa “ciugulesti ceva” cand nu iti este foame cu adevarat, ia masuri pentru a te distra: plimba-te, uita-te la un film, joaca-te cu animalutul tau de casa, asculta muzica, citeste, modeleaza ceva, navigheaza pe internet sau suna-ti un prieten.

Stai departe de tentatii. Nu tine in casa tentatii din domeniul alimentar atunci cand stii ca nu rezisti fara ele. Iar daca te simti manios sau melancolic, amana mersul la cumparaturi pana cand ai un control mai mare asupra emotiilor tale.

Nu te priva prea mult. Atunci cand iti doresti sa slabesti s-ar putea ca sa-ti limitezi prea mult caloriile pe care le mananci, sa mananci numai cateva feluri bine cunoscute de mancare si sa renunti la ceea ce te bucura. Aceasta modalitate de a slabi nu face decat sa-ti agraveze dorinta de a manca mult, mai ales ca raspuns la factorii emotionali. Deci bucura-te atunci cand, ocazional, mananci anumite mancaruri „interzise”.

Gustari sanatoase. Daca simti o urgenta in a manca intre mese, alege gustari cu un continut redus de grasime, cu un continut redus de calorii, precum fructe, legume sau popcorn fara unt. 


Dormi suficient. Daca esti in mod constant obosit, vei avea tentatia sa mananci pentru a-ti asigura necesarul de calorii. Trage cate un pui de somn cand te simti obosit sau du-te la culcare mai devreme

Cere ajutorul unui psiholog specialist in probleme de slabit. Daca folosesti toate metodele de autocontrol descrise mai sus si tot nu reusesti sa-ti rezolvi problemele emotionale care te-ar determina sa slabesti, ia in conisderare varianta cea mai profesionista -  de a apela la un psihoterapeut specialist in probleme de slabit. Terapia te poate ajuta sa intelegi care sunt motivatiile care stau la baza mancatului pe fond emotional, sa-ti rezolvi problemele emotionale si sa inveti conmportamente alimentare noi, sanatoase. 


Daca desi mananci sanatos, totusi ai uneori episoade de mancat emotional, iarta-te pentru comportamentul tau din momentele respective si incepe din nou, a doua zi, comportamrntul corect. Invata din experienta avuta si fa-ti un plan despre cum poti preveni mancatul emotional in viitor.

Focuseaza-te pe schimbarile pozitive pe care le faci in ceea ce priveste comportamentul tau alimentar si acorda-ti credit privind schimbarile pe care o sa le faci pentru a fi mai sănătos.

  

Mihaela Popa

Psihoterapeut, hipnoterapeut, coach

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

Sursa: bodymindspirit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu