Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

luni, 30 ianuarie 2012

Sanatate perfecta prin regimuri de purificare



Regula de aur a purificarii este: "Fiecare gand bun - un dram de sanatate in plus, fiecare gand rau - un dram de sanatate in minus." Respectand permanent acest principiu, puteti face minuni cu propriul dumneavoastra corp. Sanatatea sau boala sunt, in ultima instanta, o chestiune de optiune intre bine si rau. Alegeti!


In Ayurveda, medicina traditionala a Indiei, cheia sanatatii este Agni, focul subtil care guverneaza metabolizarea alimentelor la nivelul corpului fizic si a emotiilor la nivelul corpului subtil. Procesul de aparitie a bolii este determinat de o indigestie (fizica sau mentala). Ama (toxine) fizica, se absoarbe de la nivelul tubului digestiv in organism, acumulandu-se in diferite zone mai vulnerabile ale corpului, care astfel se imbolnavesc. Ama mentala se "absoarbe" de la nivelul mintii constiente in subconstient, unde creeaza tendinte, obiceiuri, programari denaturate, generatoare de tulburari psihice sau fizice.


Detoxifierea psiho-mentala


Purificarea fizica trebuie sa decurga in paralel cu purificarea psiho-mentala, intrucat curatenia corpului fizic nu este compatibila cu mentinerea unor emotii sau ganduri negative. Acestea, in functie de natura lor, tulbura derularea diferitelor faze ale digestiei.


Lacomia si atasamentul afecteaza etapa gastrica, primul semn al imbolnavirii fiind o senzatie de greutate in stomac, dupa fiecare masa.


Mania si agresivitatea perturba absorbtia de la nivelul intestinului subtire si este urmata, in timp, de aparitia unor senzatii de arsura in zona abdominala si diaree.


Frica afecteaza procesele care au loc in intestinul gros, rezultatul fiind acumularea de gaze in curburile colonului si balonare.


Solutia ayurvedica de tratare a psihicului si a mintii este auto-observarea si eliberarea trairilor reprimate. Devenind total constienti de o anumita emotie sau de o atitudine pervertita, ne putem "desprinde" sau detasa de ea. In momentul in care apare aceasta "separare", starea negativa respectiva, nemafiind hranita cu energia noastra, dispare. Puteti fi siguri ca v-a reusit aceasta tehnica, daca practica ei este urmata de aparitia unui sentiment de usurare, eliberare sau despovarare.


Cele cinci actiuni purificatoare


Panchakarma este un sistem de cinci modalitati terapeutice detoxifiante folosite in Ayurveda (pancha inseamna "cinci", iar Karma inseamna "actiune" sau "proces"). Acestea sunt: vomarea terapeutica (Vamana Dhauti), purgatia (Virechana), clisma (Basti Kriya), medicatia nazala (Nasya) si purificarea sangelui (Rakta Moksa).


Sunteti lacom si atasat? Practicati metoda de detoxifiere


Fiintele lacome si atasate au tendinta de a acumula mucus la nivelul stomacului si al arborelui respirator. Ele se plang de o digestie "lenesa", racesc frecvent sau se confrunta cu alte afectiuni respiratorii cu hipersecretie de mucus. Cea mai indicata metoda de detoxifiere, in cazul lor, este vomarea terapeutica (Vamana Dhauti), prin intermediul careia se elimina mucusul si impuritatile acumulate la nivelul stomacului.


Tehnica. Pe stomacul gol se beau dimineata 1-2 litri de apa usor sarata (sau ceai de lemn dulce si obligeana, care, fiind emetice, usureaza vomarea). Apoi se freaca usor baza limbii pentru a declansa reflexul de voma. Dupa eliminarea continutului gastric este necesar sa se realizeze o relaxare de 5-10 minute, intinsi pe spate si cu ochii inchisi. Este indicat, de asemenea, sa nu se manance nimic timp de 30 minute.


Urmariti sa realizati aceasta tehnica atunci cand simtiti ca "va da tarcoale o raceala" si veti fi uimiti de efectul ei miraculos! Realizarea acestei tehnici de detoxifiere, Vamana Dhauti, este contraindicata copiilor, batranilor, in caz de debilitate, boli de inima, sangerarea cailor aeriene superioare, in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare.


Va maniati des? O purgatie v-ar face bine!


Fiintele manioase, violente sau impulsive au tendinta de a secreta bila in exces, suferind in majoritatea cazurilor, de boli ale ficatului, ale intestinului subtire, de inflamatii ale pielii, de febra sau acuzand adesea o senzatie de caldura in corp.


Virechana (administrarea de purgative sau laxative) elimina toxinele acumulate la nivelul intestinului subtire. Se poate folosi ulei de ricin (1 lingurita administrata seara, inainte de culcare) sau alte laxative (ex: un pahar de lapte fierbinte cu 2 lingurite de unt clarifiat - ghee, ceai de siminichie, pulbere de seminte de in sau volbura). Trebuie acordata, de asemenea, o atentie speciala regimului alimentar, mai ales dupa realizarea purgatiei. Nu se vor consuma alimente picante, acre sau excesiv de sarate.


Virechana este contraindicata a fi realizata de copii sau de batrani. De asemenea, aceasta tehnica ayurvedica nu este indicata in caz de debilitate, sangerari in jumatatea inferioara a tubului digestiv, ulceratii ale mucoasei intestinale, prolaps rectal.


Daca sunteti fricos, clisma este cel mai bun remediu!


Fiintele fricoase, anxioase, excesiv de agitate, nelinistite, au tendinta de a fi balonate si constipate. Ele se confrunta deseori cu nevroze, cu probleme sexuale, cu dureri paroxistice de cap si de inima. In Ayurveda sunt prevazute mai multe tipuri de clisme - clisma cu ulei (o ceasca de ulei de susan), clisma cu decocturi de tataneasa, lemn dulce, sau clisma nutritiva (o ceasca de lapte cald).


Clisma cu ulei si cea nutritiva sunt contraindicate in cazuri de obezitate, diabet, obstructie limfatica. Nu se practica deloc aceasta tehnica in caz de hemoroizi sau de inflamatii ale anusului.


Aveti probleme in zona capului? Se recomanda purificarea nazala


Un exces de toxine acumulate in cap, gat si sinusuri este eliminat prin cel mai apropiat orificiu - nasul. Conform invataturii Ayurveda, nasul este o poarta energetica deschisa spre creier si constiinta. Prana, energia fundamentala a vietii, care sustine toate functiile nervoase (senzoriale si motorii), patrunde in corp la nivelul cavitatii nazale.


Masajul nazal cu unt clarifiat (ghee), si cu uleiuri volatile sau administrarea nazala a unor pulberi vegetale (obligeana, aloe, Gotu Kola) cu ajutorul unei pipete (tub) pot sa vindece sau cel putin sa amelioreze durerile de cap, racelile, rinitele, sinuzitele, caderea parului etc., dar este contraindicata in sarcina si pentru eventualii consumatori de alcool.


Daca suferiti de o boala de piele, este necesara purificarea sangelui


Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec in limfa si in sange, circuland apoi in intregul corp. De aceea, ele se pot acumula la nivelul pielii, in articulatii, ficat sau splina, determinand boli precum: urticarie, acnee, eczeme, mancarimi cronice, guta, afectiuni hepato-splenice etc.


Purificarea sangelui face parte integranta din tratamentul ayurvedic al tulburarilor enumerate mai sus. Exista mai multe modalitati de a realiza aceasta, cea mai la indemana fiind folosirea plantelor depurative: brusture, papadie, sofran, obligeana, turmeric, tintaura.


Postul neutralizeaza rapid toxinele cele mai periculoase


Shamana reprezinta neutralizarea toxinelor prin arderea lor sub actiunea lui Agni, focul subtil responsabil de digestie si imunitate. Puterea lui Agni se amplifica prin consumul de plante cu gust picant - ghimbir, piper negru, cuisoare, seminte de mustar, ardei iute etc. - sau prin post. Este bine sa va alegeti cel putin o zi de post pe saptamana, in functie de afectiunea principala de care suferiti, sau corelata cu organul cel mai predispus sa se imbolnaveasca.


Cura lui Valeriu Popa in cazul bolilor grave


In continuare prezentam cura de dezintoxicare in cazul bolilor grave si foarte grave, cura prescrisa de renumitul terapeut Valeriu Popa. Aceasta fiinta extraordinara a ajutat sa se vindece zeci de mii de bolnavi disperati. Metodele lui sunt aplicate cu succes acolo unde alte tratamente dau gres.


Program zilnic


Ora 7:30 - Terapia cu ulei


Dupa trezire, primul gest trebuie sa fie scuiparea salivei adunate in gura. Apoi se ia o lingura de ulei de floarea-soarelui si se mesteca ritmic timp de 20 de minute, stand pe scaun, cu coloana vertebrala dreapta. La sfarsit se scuipa uleiul si se racleaza limba cu o lingurita, indepartand astfel stratul albicios-galbui depus. Se clateste gura cu apa sarata (o lingura de sare la o cana de apa) si se repeta raclajul limbii de circa 30 de ori. In continuare, limba se perie de cateva ori cu o periuta de dinti, folosita special pentru asa ceva. Se pune apa la incalzit in doua vase de cate 2-3 litri si se prepara infuziile pentru clisme si pentru spalatura vaginala (2 linguri de planta la 2 litri de apa).


Ora 8 - Terapia cu malai


Se ia o lingura de malai si se mesteca, fiind in pozitia sezand, 10-15 minute, pana cand incepe sa se scurga saliva, care nu trebuie inghitita, ci aruncata. Se clateste gura cu apa sarata.


Ora 8:30 - Clisma


Se umple irigatorul cu infuzia calda de rostopasca si, asezat in pozitia genupectorala, se introduce canula (dupa ce s-a uns anusul cu ulei de masline), asteptand sa se scurga toata apa din irigator.


Inainte de culcare se face un masaj in jurul ombilicului.


Trebuie folosita, in total, o cantitate de 2 litri de infuzie de rostopasca, prin repetarea de cate ori este nevoie a etapelor mentionate; la sfarsit se realizeaza igienizarea zonei.


Ora 9 - Spalatura vaginala


Se strecoara infuzia calda de nalba mare (flori sau radacina) in irigator si, in pozitia genupectorala, se introduce canula in vagin realizandu-se o spalatura vaginala cu cei 2 litri de infuzie din irigator.


Ora 9:30 Sarituri pe varfuri


Se deschide fereastra si in fata ei, se executa 100 de sarituri in varful picioarelor, miscand bratele si respirand in acelasi ritm. La sfarsit se inspira si se expira adanc si rar.


sursa: luxsublima.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu