Contact

Persoana de contact: Ivona

Numar de telefon: 0723 024 747

Id de Y.messenger: slabiresicelulita; cta.masajprofesional

Adresa de e-mail: cta.masajprofesional@yahoo.com


Program

Luni - Vineri : 9:30 - 20:00

Sambata: 9:30 - 15:00

Programarea se face cu cel putin 30 minute inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.

Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.

Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

marți, 10 ianuarie 2012

Dejunul Kollath, un aliment ideal


Stim ca alimentatia ideala ar trebui sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu un regim alimentar natural tolereaza destul de greu cruditatile, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dietetician si doctor in medicina, a descoperit metoda de a face graul integral mult mai usor digestibil, fara nici un fel de fierbere. Prin adaugarea de fructe, seminte, miere si scortisoara, acest dejun dobandeste si un gust placut, care-i completeaza valoarea alimentara exceptionala.


Ingrediente
40-50 g (3-4 linguri) de faina integrala de grau. Pe cat posibil, urmariti ca gaul sa fie organic, netratat chimic. Puteti, de asemenea, macina proaspat graul, folosind o simpla macinatoare de cafea.
Nuci maruntite (alune sau migdale), stafide (curmale, smochine, prune uscate), eventual nuca de cocos rasa.
Mere (banane, portocale, pere, fragi, cirese, capsuni, prune, piersici, caise sau orice fructe de sezon bine coapte).
Miere si scortisoara.


Preparare


Seara, se pune faina integrala de grau intr-un vas din ceramica sau sticla. Se adauga 3-5 linguri de apa. Se amesteca bine continutul si se lasa la temperatura camerei pana a doua zi dimineata. Astfel, toata noaptea, faina va absorbi apa, devenind o pasta. Intre timp, au loc transformari chimice de fermentatie, carora li se poate atribui o buna parte din valoarea dietetica a dejunului, precum si digestibilitatea sa.


Intr-un vas intins, se pun la inmuiat 15-20 g fructe uscate (nuci, smochine, stafide, curmale, prune uscate, seminte de floarea soarelui decojite si neprajite, etc.), maruntite. Minimal, se pot folosi doar cateva nuci.


A doua zi dimineata, continutul celor doua vase se va amesteca, folosindu-se totodata si apa de la inmuierea fructelor. Minimal, se adauga apoi 100 g de mere rase si stafidele. Merele vor fi rase in momentul servirii, pentru a se evita oxidarea. Se pot folosi insa si alte fructe (taiate ori zdrobite), in functie de posibilitati si de inspiratie. Se pudreaza apoi acest amestec cu scortisoara. Se poate adauga miere.


Beneficii


Consumarea regulata a dejunului Kollath asigura urmatoarele efecte:


1. Stare de satietate timp de cel putin 4 ore. Nici un fel de stare de falsa foame dimineata, absenta starii de supraincarcare a stomacului.
2. Reglarea armonioasa a greutatii. Persoanele care doresc sa piarda din greutate nu vor avea senzatia de foame inaintea mesei de pranz si vor suporta chiar o ratie redusa; in schimb, cele care vor sa se implineasca in mod echilibrat, vor constata fiecare functie digestiva mult imbunatatita, iar greutatea va creste.
3. Constipatia, factor principal al autointoxicarii, este eliminata.
4. Avand loc dezintoxicarea, semnele de oboseala si de epuizare, care sunt indiciul unei acumulari de toxine, dispar.
5. Apare o marire a eficientei fizice si intelectuale.
6. Se instaleaza o senzatie de bunastare generalizata, care rezulta dintr-un echilibru biologic mult mai bun.
7. Apare o senzatie de bucurie interioara si o satisfactie care indeparteaza orice dorinta de a mai consuma excitante psihodinamice (cafea, tutun, alcool).
8. Se mareste puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este ingreunat de un dejun greu. Stim ca digestia acapareaza in general 70% din energia nervoasa a corpului.
9. Rezulta o mai buna rezistenta la stres sau stari tensionale.
10. Compozitia sanguina se imbunatateste. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigatii a tesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fara eruptii. Eczemele, furunculele si pecinginile dispar.
11. Parul redevine suplu si plin de vitalitate.
12. Unghiile devin stralucitoare si inceteaza sa se mai rupa.
13. Dentitia se amelioreaza. Dintii care se dezgoleau reintra in alveolele lor.
14. Scheletul este intarit, sutura fiind mai rapida in caz de fracturi.


Preparat cu atentie, acest dejun poate fi considerat o prajitura, in care poate varia la infinit compozitia, dupa inspiratie si in functie de fructele de sezon. Vitaminele complexului B din faina integrala de grau se adauga vitaminelor si mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizati de hidratii de carbon ai graului.
Prepararea este simpla si usoara, fara complicatii sau fierbere. Este avantajoasa mai ales dimineata, cand nu avem mult timp la dispozitie.


SUCCES!


sursa: ecolife.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu